کسب و کارهای اینترنتی که لوگوی نماد اعتماد را جعل کرده بودند شناسایی و با آنها برخورد شد

نظارت بر کسب و کارهای اینترنتی با سامانه پایشگر هوشمند قوت گرفت.
با گذشت چند ماه از توسعه و اجرای پایشگر هوشمند، پیشرفت چشمگیری در شناسایی تخلفات کسب و کارها در فضای مجازی صورت گرفته است بطوریکه پایش 50هزار کسب و کار اینترنتی در سه سناریوی تخلف 1- ارائه کالا و خدمات ممنوعه 2- جعل لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی و 3- درگاههای پرداخت فعال در کسب و کارهای بدون مجوز فعالیت، منجز به شناسایی دو هزار کسب و کار مشکوک به تخلف شد.
کسب و کارهای مشکوک به تخلف، توسط دستگاههای عضو کمیته نظارت بر کسبوکارهای اینترنتی مورد بررسی قرار گرفته و اطمینان و دقت شناسایی افزایش مییابد. سپس، اخطارهای نظارتی لازم به کسبوکارهای مظنون ارسال شده و در مهلت مقرر مجددا بررسی میگردند و در نهایت، در صورت عدم رفع مشکل، تعدادی از کسب و کارها بعنوان متخلف قطعی تعیین میگردند.
بطور خاص در حوزه جعل لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی، که جعل یک مجوز و یک نشان دولتی محسوب میشود مصداق مجرمانه داشته و میبایست برخورد قضایی صورت گیرد. در فاز اول پایش این سناریو، حدود 30 هزار کسب و کار فاقد نماد اعتماد الکترونیکی معتبر توسط خزشگرهای هوشمند مورد بررسی قرار گرفتند که 200 کسب و کار لوگوی نماد را جعل کرده بودند و با بررسی دستگاههای نظارتی حدود 85 درصد از متخلفان، این تخلف را اصلاح و اعلام ناآگاهی از ابعاد اقدام صورتگرفته داشتند و فقط 15 درصد کسب و کارها که حدود 30 کسب و کار از 200 کسب و کار متخلف بودند همچنان متخلف شناخته شدند. در این راستا مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از طریق ارتباط سیستمی با سامانه رصد کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه که متعلق به دادستانی کل کشور میباشد، 30 کسب و کار متخلف را که مرتکب جعل نشان دولتی شده بودند به کارگروه مذکور معرفی نمودند و کارگروه مذکور پس از طی روال قانونی، مجازات مربوطه از جمله فیلتر نمودن سایت مربوطه را به اجرا گذاشت.مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در راستای حمایت از حقوق مصرفکنندگان تجارت الکترونیک پایشگر هوشمند را راهاندازی و توسعه آن را تا بالاترین سطوح بلوغ سناریوهای تخلفات ادامه میدهد تا ضمن تقویت اعتماد به فضای تجارت الکترونیکی، حقوق خریداران اینترنتی حفاظت گردد.